serdeczne dzięki-pomyślimy
[O1] Gasnący silnik:/
Zwiń
X
-
[O1] Gasnący silnik:/
Witam Mam pewien frustrujący problem w mojej octavce,mianowicie gaśnie mi silnik przy niskich obrotach, np. przy dojeżdżniu do świateł lub parkowaniu:/Pierwszy raz przytrafiło się to przy -15 st i na rezerwie jak jechałem pod górke:/wyjąłem "smok" z baku i było ok przez jakiś czas.wczoraj zablokowałem pół Opola bo auto zgasło jak ruszyłem spod świateł:/W skrócie gaśnie i w przewodach tornado powietrza zamiast paliwa musze piłować z minutę żeby zaskoczył:/pomoże ktoś??
-
-
Re: Gasnący silnik:/
Zamieszczone przez bogie46gaśnie i w przewodach tornado powietrzaZbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
W zbiorniku było mało paliwa,jechałeś pod górę więc zbiornik przechylił się,paliwo spłynęło do tyłu i smok złapał powietrze.Według mnie tak mogło być.
Gdybyś w przyszłości zapowietrzył układ,to nie ruszaj smoka,tylko po uzupełnieniu zbiornika zdejmij zawleczkę (taka agrafka z drutu)z zaworu na filtrze paliwa i za pomocą np.strzykawki zalej filtr ON.Wtedy po kilkukrotnym zakręceniu auto powinno odpalić.Gdyby nie,to kluczem 17 mm.luzuj kolejne przewody na wtryskiwaczach, zakręć aż paliwo zacznie lecieć,potem dokładnie zakręć i wtedy z pewnością zapali. Nie odpalaj przypadkiem na zaciąg.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Po tym pierwszym razie jak zgasł zrobiłem dokładnie właśnie takodjechałem lawetą na stacje i ON do filtra i bak do pełna,zaskoczył od razu po czym znowu zgasł i to samo jak znowu nalałem do filtra,silnik nie pracował równo,zaczynał głośniej chodzić i wtedy leciało więcej ON, objawy jakby coś z pompą nie tak,paliwo ma, a nie ssie:/
Komentarz
-
-
Raczej nie, wszystkie oringi są na miejscu.ni cholery nie wiem co to spowodowało.objawy identyczne jak w tym temacie http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=zamarz%B3em
Komentarz
-
-
Zamarznięcie bym raczej odrzucił,nie tankowałeś chyba w kółku rolniczym,tylko na jakiejś markowej stacji.
bardziej widzę szlam ze zbiornika w smoku i być może przewodach.Tak,czy inaczej czeka Cię chyba przedmuchanie przewodów i być może wymiana filtra,bo jak w zbiorniku było sporo nieczystości,mogły dojść do filtra.
A tak w ogóle,to ile przejeździłeś na filtrze?Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzZamarznięcie bym raczej odrzucił,nie tankowałeś chyba w kółku rolniczym,tylko na jakiejś markowej stacji.
bardziej widzę szlam ze zbiornika w smoku i być może przewodach.Tak,czy inaczej czeka Cię chyba przedmuchanie przewodów i być może wymiana filtra,bo jak w zbiorniku było sporo nieczystości,mogły dojść do filtra.
A tak w ogóle,to ile przejeździłeś na filtrze?
Komentarz
-
Komentarz